2011. szeptember 17., szombat

És a "B" változat




Elkészült a fedlapja a "B" változatnak is. Sokat vacakoltam vele és sokat fejtettem, ráadásul boldogan, mert fejteni úgy kell! - egy kedves foltvarrós társam szerint.


Hát most a varrás közben nagyon boldog voltam. Talán fáradtabb voltam, talán figyelmetlenebb, de boldognak gyakran boldog.


Nem baj már "csak" tűzni kell és mutatom a kész takarókat.

Csak győzzétek megvárni!

Remélem győzitek.

Most pedig elmegyek a városlődiek közös varrására és meglesem mi történik ott....


































2011. szeptember 15., csütörtök

Egy kis lila


Egy szuper nyári táborban készült ez a kis lila takaró. Annyit kell még tudni róla, hogy nem tudtam a szabadságunk napjáig elkészülni vele, így hát a szegése az útra maradt. Ilyen az elhivatott foltvarró. A férjem vezetett, én varrtam a leánykánk meg háborgott a 12 órás út miatt. De milyen jó, hogy ilyen elszánt vagyok... a szálláshelyeinken ugyanis nem kaptunk ágyneműt, csak huzatot. Attól a perctől kezdve a takarót felavatta és használta a mi "háborgó,morgó" kislányunk.

2011. szeptember 10., szombat

Még vagyok....




















Még vagyok, élek, létezem, csak nyár volt, szabadság, meleg, gondtalanság.
No és egy kicsit unoka.


Most hogy elkezdődött az iskola, beállt a régi rend és én végre elkészültem a hőn áhított takaróm fedlapjával. Még egy nyári táborban irigyeltem meg egy társam színeit, azóta nem bírok magammal. Tudja szerintem mindenki, milyen érzés ha a vezérhangya elindul. Nincs megállás. Buzgóságomat mi sem bizonyítja ékesebben, hogy rossz matematikus lévén rögtön kettőre is kiszabtam az anyagot.
Most az "A" változatot látjátok, de már varrom a "B"-t is.
Folyt. köv.