2011. április 19., kedd



Párban párna


No még egy pár-párna, melyek azért érdekesek, mert a horgolt rátét is az én munkám gyümölcse. Ugyanis horgolni tanulok és ezek az első munkáim. Nagy becsben tartom őket. Pár évvel ezelőtt nem gondoltam volna,hogy terítőket fogok horgolni. Valahogy soha nem izgatták fel a képzeletemet, nem értékeltem őket. Most bezzeg már tudom milyen drága kincsek. Meglátni és megszeretni ebben az esetben sok-sok pillanat műve volt.

2011. április 18., hétfő


Párnák...


Még vagy egy évvel ezelőtt vettem nagyon olcsón az IKEA-ban 35x35 cm.-es párnákat, "jó lesz valamire felkiáltással. El is pakoltam őket, mert rend a lelke mindennek. És el is felejtettem. Mire jó a tavaszi nagytakarítás? Hát arra, hogy a rég nem látott kincsekre rábukkanjunk. Varrtam nekik szép ruhát és nyugodtan várhatják új gazdájukat, ahova a nyuszi fogja elvinni őket.




2011. április 17., vasárnap


Tihanyi táska


Anitától ezt a praktikus táskát tanultuk Tihanyban.

Az eredetin virágok díszítik az elejét. Én azonban ezeket a retro gombokat varrtam rá, így nem lett eredeti, de a szívemhez nagyon közel áll.


2011. április 15., péntek


Romantika


Hát igen, most ilyen hangulatban vagyok. Ennek hatására elő is kaptam félkész táskáimat és befejeztem őket. Ők az én első, romantika szülte gyermekeim. Nem is beszélve arról, hogy így három taggal csökkent a félkész munkáim sora. Kész öröm az élet!!

2011. április 14., csütörtök

Minden kezdet nehéz


Hosszú felkészülést követően megnyitom a blogomat.
Árcédulákat nem használok, csak címkéket.Első bejegyzésem a Tihanyban töltött napokról szól. Tábor volt, melynek oszlopos tagja vagyok.


Idén két tanfolyamon vettem részt. Egyikben tűvel festettünk Benkő Zsuzsa vezényletével. Kezdeti bizonytalanságok után belelendültünk a munkába és több kilométer elhasznált cérna után alig tudtuk a kezünket és /tűnket/ leállítani. Ezt csakis azért cselekedtük, mert befejeztük az adott feladatot. Képet még nem tudok teljesen mutatni, de a madárkám
már csicsereg.

A másik tanfolyam témája a körbargello volt. Két legyet üt egy csapásra mondhatnánk. A kiszabott anyag egyszerre kettő képre is elegendő lett.

Címe: Ikertestvérek. (még szegetlenül)